Пространство пред блок в Стара Загора се превърна в частен паркинг.

Живущи в блок в Стара Загора са поставили бариера към паркинга си. По този начин пространството пред блока се е превърнало в частен паркинг. Това става ясно от споделена снимка в мрежата.

Вероятно основният мотив за поставянето на бариера е, че хората искат да запазят пространството пред входовете си, за да не паркират там хора, които не са живущи в блока.

Живко Каранейчев обаче се възмущава, че в целия град са изникнали бариери "и разни хора са завардили тротоарите". 

"Това не е ли незаконно? От кога пътища и тротоари станаха частни? На снимката е една от многото из града!", написа той в мрежата.

Галина П. написа в коментарите под поста, че Община Стара Загора е дала разрешението си за поставянето на въпросната бариера.

"Две години събирахме документация. Има проект, скици, архитектурни решения, подписани от кмета ни, документи за изграждането. Всичко е платено. Още при поставянето и, ни беше изпратена Общинска полиция, за да провери дали е законно и дали отговаря на изискванията", уточнява Галина.

Респект за този кондуктор! Намери раница с пари и я върна непокътната СНИМКА

Християн Х. пък е на мнение, че на всички паркинги към блокове следва да бъдат монтирани бариери.

"Всички паркинги на блоковете трябва да станат с бариери, за да се въведе малко ред в този град. Всеки паркинг пред блок трябва да се ползва от живущите в блока или от техни близки, дошли на гости примерно. Който иска да паркира - има си зелена зона, плаща и паркира", написа Християн.

"За тротоара може и да се съглася. За него трябва 1 или 2 колчета. Да могат да си минават пешеходците, но да спират колите. Колкото до бариерата - НЯМА как да обвиня хората от блока. Пред ВАС да не можеш да си спреш колата, а в същото време има ПОНЕ 15 коли на хора, които живеят от 5 пресечки и не ги местят с дни - това не е нормално, даже е дразнещо! И просто АПЕЛ към всички мои съграждани. С тези РАЗБИТИ улици, че е тротоари на места. С тези ЕДНОПОСОЧНИ улици за облекчение на трафика. С тези изключително малко места за паркиране. Умолявам Ви - ходете пеша. Аз лично по-бързо стигам пеш от точка А до точка Б", коментира Росен В.