Заради изказването, че е български генерал главният секретар на МВР Петър Тодоров може да бъде уволнен. Това каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

Той напомни, че МВР е девоенизирано още от 2006 година. Затова и Тодоров не е генерал, а е главен комисар. Самото изказване Тодоров направи вчера, когато подаде оставката си от поста.

Главният секретар на МВР подава оставка

"Вярвам, че те ще продължат съвестно да изпълняват задълженията си. Аз обаче съм поставен в ситуация, в която не мога да правя това. Настоящото политическо ръководство на МВР няма волята да продължи борбата за законност. За мен този пост не е самоцел. Аз имам чест и достойнство на български офицер и генерал, а без тези качества няма как да бъдеш истински служител на реда", каза вчера Тодоров, припомня бТВ.

Той обясни още, че не можел да работи с вътрешния министър Калин Стоянов. Според Тодоров той нямал волята да продължи битката за законност на МВР. Определи мотивите, с които Стоянов поиска оставката му, като политически и напомнящи записите от Националното съвещание на "Продължаваме промяната".

Президентът отказа да освободи главния секретар на МВР