Имаме подписан меморандум със селскостопанския сектор, всички печелят. Това заяви премиерът Николай Денков, след като бе сложен край на земеделския протест и тракторите, паркирани на входа на София, се прибират.

Денков се извини на всички работещи и ангажирани в аграрния сектор, че ги е нарекъл "терористи", предаде БНР. "Извинявам се, тази дума не беше насочена към тях", каза премиерът. "Тези думи бяха насочени към тези, които отказаха да дойдат на разговори и не приеха поканата ми за диалог".

"Имаме подписан меморандум. При едни конструктивни проведени преговори няма победени, няма отстъпили, всички печелят", добави още Денков.

От своя страна земеделският министър Кирил Вътев изрази надежда да продължат да работят заедно със земеделския сектор, за да може да има повече българска продукция.

"В крайна сметка работим за потребителите, българските граждани", каза Вътев.

"Днес се подписа много фундаментален документ. Ние се прибираме по родните места и продължаваме да правим това, в което се справяме най-добре, да се занимаваме със земеделие", каза председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов.

Меморандумът влиза в сила от днес.