Докараха с белезници в съдебната зала на Районен съд – Пловдив Ивайло Пенов, където се гледа мярката му. По-рано днес Районна прокуратура – Пловдив внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража" спрямо 46-годишния мъж за нанасяне на лека телесна повреда по хулигански подбуди.

Ивайло Пенов, който се оказа, че си е сменил фамилията след сватба, вдигната в Капана по време на локдауна, отказа да отговаря на въпросите на медиите и каза, че не желае да бъде сниман.

Мъжът вече се казва Ивайло Дадански, женен е и е осъждан.
 
В момента защитата на Дадански се запознава с материалите по делото.
 
 
Дадански е осъждан за 4 тежки престъпления - три от тях за тежки измами в големи размери, а едно от осъжданията е за обсебване. Деянието е извършено по време на 3-годишния изпитателен срок. Предвижда се наказание лишаване от свобода.
 
Според прокуратурата има достатъчно данни, че той е извършил престъплението. Според експертизата, на потърпевшия Митко Стоянов му е причинена болка. Според наблюдаващия прокурор има опасност Дадански да се укрие. Целта е била да нарани видимо по-слабо от него лице заради невърнат чадър, който продавачът на чорапи бил изгубил.
 
“Агресия с нанасяне на удар глава в глава, е особено опасна за здравето на потърпевшия”, каза наблюдаващият прокурор.
 
 
Обвиняемият е крещял заплашително на Митко, разпилял е и е ритнал стоката, която момчето продавало. Към делото е приложен и случаят с нападнатите жени от общинското предприятие Чистота, както и редица закононарушения през последните месеци - нарушаване на противоепидемичните мерки и работене на заведението му по време на локдауна.
 
Според адвоката на подсъдимия - Светлана Калпакчиева, продавачът Митко е посещавал многократно заведението. Давани му са храна и напитки, купувани са чорапи от клиенти. Дадански дал личния си чадър на Митко, който обещал, че на следващия ден ще го върне.
 
Очаквайте подробности!