Авариите на пътя нерядко застигат водачите на най-неприятни места, а това води до много нерви и грижи. Често колегиалност липсва, а други изнервени шофьори бързо-бързо изразяват недоволството си от своя "събрат" без късмет, който е застигнат от повреда, параризирала возилото му, но и публичния трафик.

Подобна случка споделя дама, която обаче показва, че и светлина в тунела има, а разбирането и помощта от непознати не са нещо непознато по родните географски ширини.

Колата на Ваня Димитрова загаснала точно на оживено кръстовище в Горна Оряховица. Жената бързо обезопасила с триъгълник района, но по главата ѝ се "посипали" нервните забележки на останалите водачи.

Колата на майка с три деца се строши на пътя, срещна добрина

"Започна едно освиркване от селските бекове, защото, видиш ли, аз от кеф съм на средата на пътя на аварийни", пише тя. Нерви не липсвали, но се появила и искрица добрина. Младо момче попитало дамата дали се нуждае от помощ в напрегнатия миг.

След това подкрепа оказали и преминаващи полицаи. "Благодаря и на Вас! Има светлина в тунела. Вие сте по-доброто бъдеще на полицията! Такова отношение от полицаи за първи път получавам за 30 години на пътя", допълва Ваня.

Нервите за жената приключили с пристигането на повиканата пътна помощ, а тя отправя и важен призив към останалите водачи.

"Живи и здрави да са всички, никой не е застрахован от проблеми на пътя! Бъдете повече хора!", пише Ваня Димитрова.

Вижте цялата ѝ публикация, споделена във Facebook:

История за доброто превзе мрежата и предизвика бум от коментари

За доброто трябва да се говори! Днес колата ми се повреди на светофарите на пазара в Горна Оряховица. Обезопасих с триъгълник. Звъннах за пътна помощ и зачаках. Започна едно освиркване от селските бекове, защото, видиш ли, аз от кеф съм на средата на пътя на аварийни... От целия трафик само едно младо момче с БМВ спря и попита може ли да ми помогне с нещо.

Благодаря, пич, надявам се да прочетеш! Спря и патрул, пак две много млади момчета и попитаха имам ли нужда от помощ!

Благодаря и на Вас! Има светлина в тунела. Вие сте по-доброто бъдеще на полицията! Такова отношение от полицаи за първи път получавам за 30 г на пътя. Не Ви знам имената момчета, но сърдечно благодаря!

А Краската Караенев, синко, златен си.... Дойде за една цигара време, натовари ме за 5 мин., овика качествено ония с клаксоните и ме прибра! Благодаря! Живи и здрави да са всички, никой не е застрахован от проблеми на пътя! Бъдете повече хора!

П. П/Доколкото разбрах, полицаите се казват Сашо и Кристиян. Дано ми е вярна информацията!

Какво се случи, след като жена спаси джип на непознат от скоба