Председателят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Апостол Минчев, директорът на Областно пътно управление в Ловеч инж. Георги Грозданов и представители на ОД на МВР - Ловеч инспектираха участъка от път I-4 Коритна - Севлиево, в района на Микре, съобщиха от пресцентъра на АПИ.

Пета жертва взе трагедията край Микре

По повод зачестилите пътни инциденти е решено в кратък срок да бъде направена инспекция на трасето от експерти по пътна безопасност, в която ще участват и служители на МВР.

Участъкът от първокласния път е в добро експлоатационно състояние. В момента се обновява хоризонталната маркировка. Целогодишно отсечката е с интензивно движение и средно на денонощие по нея преминават около 7 000 моторни превозни средства. Скоростта на движение е до 90 км/ч.

Кървав ад на пътя: Кола в насрещното, челен сблъсък и три жертви

Като мярка за ограничаване на пътните инциденти е обсъдена възможността МВР-Ловеч да изиска допълнителни мобилни и стационарни камери в участъка за контрол на скоростта.

Припомняме че, на 6 юни при челна катастрофа загинаха петима души. Инцидентът стана на на път I-4 Коритна-Севлиево край селото. Два леки автомобила се сблъскаха, след като единият навлязъл в насрещното и  се ударил в другия.

От зверския удар на място издъхнаха трима мъже, четвъртият почина по-късно в ловешката болница, а петият - в плевенската. Жертвите са водачите на двете коли и трима от спътниците им.