Иска ми се да кажа Добро утро, но... не е. Всичките ни усилия отидоха... след поредния порой.

Това написа тази сутрин директорът на Професионалната гимназия по железопътен транспорт в Карлово Стефан Филчев. След като вчера цял ден над 50 доброволци, учители, директори, бивши и настоящи ученици и софийска община, а по-късно и карловската, както и 25 военнослужещи, транспортна и инженерна техника на 61-ва Стрямска механизирана бригада се включиха на помощ, за да разчистят вътрешния двор, малката сграда и приземния етаж, късно снощи ново количество дъжд се изля над градчето. 

След пороя в Карлово: Има евакуирани хора, отнесени са улици

За кратко отново улиците се превърнаха в реки, а каналът до транспортната гимназия преля за втори път. Ново количество кал и тиня заляха улици и тротоари.

Най-засегната отново беше сградата на Професионалната гимназия по транспорт. Директорът ѝ Стефан Филчев каза, че получава пълна подкрепа както от общината, така и от кабинета на образователния министър. Филчев обаче се съмнява, че щетите по сградата на училището ще бъдат отстранени до началото на новата учебна година.

Ще отворят ли вратите на училището на 15 септември? И в какъв вид ще бъде сградата му? Природата отново ни напомни, че с нея шега не бива. И че цената я плащат обикновените хора.

Нов порой падна над Карлово! СНИМКИ