"Ще ви разкажа за силата на духа и желанието за живот. Ще ви разкажа как годините нямат значение!" Тези думи пише жена, която споделя история за воля, страдание и надежда. Една жена пише за болестта, която сполетяла нейния баща, но който отказал да се предаде.
 
60-годишният Кирил Нейчев от Айтос бил диагностициран с рак на устната кухина. Положението му било сериозно, а първоначално дори бил "изпратен сред близките си да чака своя край", пише Мая Кирова. Туморът засегнал горната му челюст. Не му позволявал да се храни, а разсейките обхванали езика му. Пострадали и зъбите. Но шанс имало! Кирил получава лекарска помощ в съседна Турция. Ипотекирал жилището си, получил подкрепа и от добри хора, но успял.
 
"Успя да издържи 15 часова операция. 15 часа под пълна упойка. 15 часа, в които три екипа от лекари премахнаха и последният останал тумор", разказва неговата дъщеря. Въпреки тежката интервенция, Кирил не загубил кураж, дори искал да разведри и близките си.
 
"15 часа операция. 12 часа в интензивния сектор. А в момента, когато пристига в стаята си, търси лист и химикал, за да напише шега и да разведри обстановката", пише Мая Кирова.
 
По време на операцията медиците изрязали голяма част от езика му. Зъбите на мъжа били премахнати - заради лошото им състояние. Челюста му била наново изградено. Но с това битката за здравето му не приключва, а на мъжа са необходими нови средства. "Подкрепете моят татко. Дайте му шанс да прекараме още много години заедно, защото за мен той е пример за подражание и го обичам страшно много... Все още му предстоят профилактични прегледи и химиотерапия на хапчета, които все още не знаем на каква стойност ще бъдат", призовава Мая Кирова.
 
Вижте целия зов за помощ, споделен от Мая Кирова, която търси помощ за своя баща - който не спира да се бори:
 
Ще ви разкажа за силата на духа и желанието за живот. Ще ви разкажа как годините нямат значение!  Споделяла съм много за Кирил. Той е диагностициран с рак на устната кухина и изпратен вкъщи сред близките си да чака своя край. Получава шанс за лечение в Турция. С подкрепата на част от добрите хора, които не го осъдиха само заради факта, че е на 60 години. И с ипотекиране на жилището, което е построил с двете си ръце, Кирил днес успя.
 
Успя да издържи 15 часова операция. 15 часа под пълна упойка. 15 часа, в които три екипа от лекари премахнаха и последния останал тумор. Тумор, които бе счупил цялата му горна челюст и не позволяваше на Кирил да се храни. Малки тумори, обхванали езика, наложиха изрязване на 2/3 от него. Премахване на всички зъби, заради лошото им състояние.
 
По време на операцията, екип от Отоларингология, Пластична и реконструктивна хирургия направиха трансфер на кост от крака за изграждане на челюстта плюс поставяне на титаниева пластина и вена. На мястото, където изрязаха 2/3 от езика. Отново от крака взеха материал от меките тъкани и с микрохирургия го изградиха.
 
15 часа операция. 12 часа в интензивният сектор. А в момента, когато пристига в стаята си, търси лист и химикал, за да напише шега и да разведри обстановката.
 
Сила. Вяра. Надежда. Борбеност. Желание за живот. Победа. Това е Кирил Киров от гр. Айтос на 60 години.
Подкрепете моят татко. Дайте му шанс да прекараме още много години заедно, защото за мен той е пример за подражание и го обичам страшно много... все още му предстоят профилактични прегледи и химиотерапия на хапчета, които все още не знаем на каква стойност ще бъдат.
Подкрепа за Кирил:
Дарителска сметка:
Банка ДСК
IBAN: BG78STSA93000029754794
BIC: STSABGSF
Получател : Кирил Нейчев Киров
Paypal: [email protected]