Служебният здравен министър Стойчо Кацаров отрече категорично да е знаел, че в болница Пирогов му пускат клинична пътека, както твърди лекуващият му лекар доц. Атанасов. Той коментира скандала с източването на НЗОК, което стана повод за освобождаването и на вече бившият шеф на болницата проф. Балтов, съобщи Нова.

Кацаров показа и цялата медицинска документация и заяви:

"Всичко това е фалшиво. Аз съм бил само една събота и ми е направен скенер и ми е взета кръв. Не са ми давали никакви лекарства. И го показвам през вас", допълни той. "Директорът на болницата носи отговорност и той я понесе. Защото това са 402 случая. Как се прави услуга с парите на другите?", допълни той.

"Бил съм на един скенер и не съм лежал. И на 1 март поисках документацията. Нямам проблем да го платя. Няма как да е нормална тезата, че ние вземаме 2500 лева, за нещо струва 100 лева", каза той.

Според него стои дори е фалшифициран подписа му на декларацията за информирано съгласие. Според него ГЕРБ е забатачил цялото здравеопазване. Кризата с коронавируса също не била управлявана правилно. 172 000 ваксини ще бъдат предоставени на Бутан, за да не бъдат изхвърлени. Ще бъдат забавени и доставки.

От Пирогов настояват Стойчо Кацаров да престане с лъжите и да подаде оставка

"Цироза"-та на Кацаров от "Пирогов" - семейна услуга, станала скандална драма