В момента, в който температурите навън скочат и слънцето започне неистово да напича, винаги в съзнанието ни изниква онази разкошна гледка с лазурносиньото море и чаровните къщички с бели фасади. Да, не се лъжете, говорим именно за Санторини, която неслучайно е сред най-любимите и известни дестинации за милиони по света.

Това, което виждате обаче... не е Гърция. Дори не е и близо. Защото наоколо се намира пустинята, а изписаните на арабски упътващи табели подсказват, че говорим за съвсем друг район.

Добре дошли в Анантара Санторини, копието на оригинала, което се намира на около час път с кола от Абу Даби в Обединените арабски емирства. Създателите му усмихнато показват за какъв разкош става дума, не е като да страдат от липса на средства, за да превърнат това място в разкош с петзвезден лукс.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.
 
 
 

Публикация, споделена от Anantara Santorini Abu Dhabi Retreat (@anantarasantorini)

На първо място обаче, курортът предлага нещо по-важно - спокойствие. Тук лудницата от Гърция липсва. Няма наплив от туристи, претъпкали хотелите и къщи за гости, има предостатъчно място в басейна и е тихо и отпускащо.

Още нещо, което е добре да се знае - тук е забранено за деца. Курортът предлага само 22 стаи (твърде слабо казано, по-скоро са апартаменти), чийто интериор е решен в бяло, синьо и бежово. Има два ресторанта, вдъхновени от гръцката кухня и логично предлагащи морска храна, но също така и специалитети от Близкия Изток.

Липсват места за шумно забавление, но пък можете да се насладите на йога, СПА, киносалон, пура бар и няколко басейна. До момента вероятно вече сте се досетили, че това е място за отдих предимно за хора в зряла възраст, за които динамиката и по-дивият начин на забавление отдавна не са приоритет.

"Понякога всичко, което искаш, е да бъдеш оставен насаме, за да се изключиш и отпуснеш изцяло", разказва генералният мениджър на Анантара Санторини Рахид Бакас. Той признава, че цената за това удоволствие не е по всеки джоб.

"Цените започват от 800 долара на вечер, но за разлика от Санторини тук имаш усещане за уединение и интимност, което няма да намерите там".

Е, вече знаете и предимствата и недостатъците. И изборът между истинския Санторини и този в Абу Даби е изцяло във ваши ръце...