Пловдивчанка остана изумена от добър жест на непознат. Постъпката му определено е рядко срещана.

Жената сподели, че е загубила сума от 500 лева и учудващо те са й били върнати до стотинка.

"Преди 2 часа, на  ул. „Полковник Сава Муткуров“ 59, качвайки се в колата от джоба ми са паднали 500лв. Като се качих в колата, бръкнах си в джоба, за да ги преместя в портфейла и установих, че ги няма. Изтичах обратно до мястото от което бях тръгнала, за да проверя дали не са паднали по пътя. След като не ги намерих,  реших да се върна до колата за да проверя дали не са паднали около нея. На 10м. от колата видях един мъж. Погледите ни се засякоха и тогава той внезапно ме попита: - Да не сте изгубили нещо? Казах му, че са ми паднали парите...Тогава той бръкна в джоба си и изкара въпросните 500лв. Всичко това го виждах на забавен каданс не можех да повярвам и все още не мога. Благодарих му, взех парите и тръгнах.

Сега искам да го намеря, за да му благодаря още веднъж и да го почерпя. Не го направих на момента, защото бях в шок. Моля да споделите поста, за да може господинът който ми ги върна, да го види и да се свърже с мен. Благодарна съм на късмета ми, че ме среща с такива прекрасни хора с големи и чиста душа!", разказа Анна Коджанян.

Потребители заявиха, че случката е обнадеждаваща за обществото ни и някои дадоха примери с други подобни жестове.

"Наистина има добри хора! Преди месец от джоба е изпаднал портфейлът ми и тъй като е много малък не съм усетила. На следващия ден една колежка ми писа, че са дошли двама господа да ме търсят в офиса( тъй като имам служебна карта вътре). Отказаха да го предадат на нея и се разходиха до нас, за да ми го върнат. Парите също бяха непокътнати.", пише С. Кирова.

"Попадала съм в подобна ситуация но първата ми мисъл е да се отблагодаря на човека после питам за името му и не на последно пиша в пресата моите дълбоки благодарности към човечността. Ходила съм чак до Карлово да благодаря лично. За себе си съм убедена, че каквото правиш - това и на намираш.", добави Р. Тенева.