От Главна дирекция „Национална полиция” заявиха за, че от утре започва поредна полицейска операция. Тя обаче ще бъде насочена към мотористите, като една от най-уязвимите групи на пътя. Патрулните екипи ще извършват масирани проверки и на леки автомобили в цялата страна. Те ще бъдат подпомогнати от Жандармерията, а полицейското присъствие ще е най-засилено по пътя към морето и около курортите.

От началото на годината досега са станали 3080 тежки катастрофи, при които са загинали около 250 души. Ранените са над 3800 човека. Само за миналото денонощие тежките произшествия са 26, а загубилите живота си – 8, обобщава черната статистика Нова ТВ.

При тежка катастрофа в Русе рано тази сутрин, загинаха жена и дете. Те пътували в лек автомобил с румънска регистрация, когато са ударени странично от камион. А други трима загубиха живота си снощи на пътя между Чирпан и Зетьово.

От  Столичната полиция разпространиха кадри от охранителни камери, запечатали част от катастрофите в София от началото на годината. Като припомниха: за първите 6 месеца на годината, животът си в София са загубили  22-ма души. Ранените са почти 370. Най-много от пострадалите са пешеходци.