Туристите могат да бъдат глобени солено, ако бъдат хванати да уринират в морето по крайбрежието на испанския град Виго.

Законодателите на най-големия град в Галисия, взеха решение - всеки, който се окаже, че се облекчава „в морето или на плажа“, ще бъде принуден да плати €750, пише "Daily Mail".

Общинският съвет определи публичното уриниране като „незначително нарушение“ и „нарушение на хигиенните и санитарните разпоредби“.

Градските власти планират да инсталират обществени тоалетни на плажовете през пика в сезона, за да стигнат за всички плажуващи. От градският съвет все пак уточниха, че може да се стигне и по-далеч от глобяване само на хора за уриниране в морето.

Решението идва, след като в Испания въведоха и други забрани. Носещите бикини трябва да внимават при следващото си посещение на плажа. Ще се налагат глоби за всеки, облечен неподходящо, когато е на улицата. Мъжете, които са без горнище, също са обект на новите правила. 

Страната също предприема мерки срещу изхвърлянето на боклук, глобявайки палужващи, които си остави боклука или прави барбекю на плажа. Използването на сапун в морето също е забранено.

Посетителите на плажа, хванати да се опитват да резервират място на плажа с кърпа, също ще бъдат глобявани съгласно подзаконовите разпоредби, които влязоха в сила. 

Майорка и Ибиса обявиха по-рано през годината, че летовниците ще бъдат ограничени до само шест напитки на ден по време на своите "ол инклузив" ваканции.  - три на обяд и три на вечеря. Според новия закон, който засяга някои хотели на Балеарските острови, означава, че почиващите са принудени да плащат допълнително, ако искат повече от три безплатни алкохолни напитки на хранене.

Правителството на Балеарските острови през януари забрани продажбата на алкохол в магазините между 21:30 и 8 часа сутринта, както и обиколките в кръчмите. Офертите за напитки "две на цената на една" и happy hours промоциите също са спрени на определени места в Магалуф, Ел Аренал и Плая де Палма в Майорка и Сант Антони де Портмани в Ибиса.

Според британските медии, с въвеждането на правилата, Испания се опитва вече да не е "парти столица на Европа".

Превод: GlasNews