Къща в пловдивското село Рогош пламна и вдигна накрак пловдивските огнеборци. Към мястото на лумналия огън са изпратени три пожарни коли. Въпреки трудностите по гасене на покривна конструкция пожарникарите успели да потушат стихията. В къщата са били две малки деца - близначета, гледани от баба им. 

Ето разказа на Стоянка и Димитър Арабаджиеви от село Рогош, чиито деца и дом бяха спасени от огнеборците:

Тази сутрин запалихме печката и решихме да отскочим до Пловдив, за да напазаруваме, защото по-малките ни деца - близначета, имат рожден ден. Бяхме спокойни- 84- годишната ни майка остана у дома. На връщане в селото ни посрещна комшийка, която извикала пожарната, защото видяла, че къщата ни гори.

Заварихме пред входа пожарните коли. Това е нашият дом, който сме градили над 35 години! Имаме три дечица, какво щяхме да правим иначе, идва зима?! Огънят е тръгнал от комина и е обхванал само покрива. Имали сме късмет, че са дошли и са действали много бързо"- споделиха стопаните на къщата Стоянка и Димитър Арабаджиеви от село Рогош.

"Не съм уплашен", каза 7-годишния Милен, който бе донесъл бутилка вода на единия от огнецорците." Искам да стана като тези батковци с каските!"

След като е получен сигнал за горящ покрив на къща в село Рогош към населеното място са изпратени 3 пожарни автомобила. Пожарът на покрив на къща е един от най-специфичните и сложни за гасене. Височината на сградата, хлъзгавите керемиди, трудния достъп и силното задимяване са истинско предизвикателство за работата на терен. Горящата площ не може да бъде гасена с обливане, тъй като огънят обикновено е обхванал покривната конструкция и подпокривно пространство.

Благодарност за Втора дежурна смяна на Трета служба в Пловдив: огнеборците Димитър Димитров, Николай Тинков, Христо Шенчев, Пламен Писков, Георги Христов, Павел Кубански и Стефан Петров и колегите от Първа служба, дошли на помощ: Недялко Пищялов, Атанас Георгиев и Тодор Георгиев.