Видео регистратор е уловил гонка между два автомобила по околовръстното в района на „Младост“ 4. От данните на устройството ясно се вижда, че карат с много над позволените 80 километра в час.

Автомобилът с регистратор се движи със 77 километра в час, но изглежда, че сякаш е спрял, когато го подминават двете гонещи се коли.

Оказва се, че единият от автомобилите е добре познат не само на полицията, но и на медиите с дрифта на жълтите павета.

Тежък инцидент! БМВ помете кола пред Министерския съвет ВИДЕО

„Преди около две вечери се прибирах по този път около 22 часа, когато двамата водачи минаха. Видях жълтия автомобил и инстинктивно погледнах в дясното огледало, защото усетих, че нещо ще ме изпревари оттам, което по принцип не е нормално. Беше същият автомобил от жълтите павета – същият цвят и същият регистрационен номер. Заради скоростта не мога да определя кой го е карал“, обясни Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.

„На мен ми прилича на гонка. Ясно се вижда на регистратора, че се движа точно със 77 километра в час, а те ме подминаха, сякаш съм спряла“, коментира тя.

Екипът на bTV потърси справка от камерите в отсечката. Едно от таблата между 22 часа и 23 часа е отчело общо четири нарушения – три нарушения със скорост от 170 км/час и едно с 200 км/час.

Дрифтове на жълтите павета: Фиков с първи думи и баща му с коментар ВИДЕО

„Трябва да се види часът от устройството. Напълно е възможно да се установи скоростта на автомобилите. Аз съм човек, който шофира доста. Аз наистина се стреснах. Ако е млад водач, който няма рефлекси, може да доведе до отклоняване вдясно или вляво и да се предизвика тежко произшествие“, подчерта Русинова.

Георги Фиков, който преди е шофирал автомобила, отрече да е карал и обясни, че е оставил ключовете в автокъщата, в която стои автомобилът.