"Това беше едно дълго чакано екстрадиране - четири месеца го чакахме с нетърпение" - така Атанаска Бакалова - майката на убития Митко от Цалапица коментира екстрадицията на Рангел Бизюрев у нас.

Официално: Дания ни предава Рангел Бизюрев


"Вчера бяха осем месеца от убийството на Митко. Надяваме се оттук нататък всички, които са участвали в убийството по един или друг начин, да бъдат разкрити. Искаме истината защо Митко беше убит и адекватни присъди".

За майката двамата близнаци, сочени за укриватели на Рангел, са съучастници.

"Няма как Рангел сам да извърши това нещо. С автомобила на близнака, който е на името на баща му към онзи момент, е извозено тялото. Как никой от тях не се обади на 112, как никой не се уплаши", попита Атанаска Бакалова.

Вчера тя е разговаряла с министъра на вътрешните работи и му благодари, че е спазил обещанието Рангел да бъде докаран у нас.

Роднините на Митко настояват за доживотен затвор без право на замяна за извършителите.

"Единият близнак - Борислав - има ключова роля в убийството, с привикването и изкарването на Митко от дома му", казаха те пред БНТ.

Снощи соченият за извършител на убийството на Димитър Малинов в село Цалапица Рангел Бизюрев беше екстрадиран у нас от Дания.

Веднага, след като слезе от самолета на българска земя, мъжът беше отведен към столичния следствен арест. В четвъртък той ще бъде конвоиран до Пловдив, а от прокуратурата в града под тепетата се очаква да поискат постоянното му задържане.

"Поех личен ангажимент към близките на убития в Цалапица Димитър Малинов, че соченият за извършител Рангел Бизюрев ще бъде открит, задържан и върнат в България, за да се изправи пред българския съд". Това написа във Facebook вътрешният министър в оставка Калин Стоянов. 

"В телефонен разговор с майката на Димитър – Атанаска Бакалова, я информирах за всички действия, които МВР предприе, за да може тази вечер Бизюрев да бъде конвоиран в България с полет през Мюнхен.  Благодаря на колегите от МВР, прокуратурата и партньорските служби, които доведоха до успешен край издирването и задържането на Бизюрев!", допълва Стоянов в социалната мрежа. 

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО