В изпълнение на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура-Пловдив до съдебните власти в Кралство Дания, на 20 март 2024 г. на съдебните власти в България ще бъде предаден обвиняемият Рангел Бизюрев. Той ще бъде доведен на летище „София“ от екип на Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието. 

Потвърдиха решението за екстрадицията на Рангел Бизюрев

GlasNews научи, че Бизюрев ще бъде качен на полет, който ще кацне в София в 22:45 часа утре вечер.

30-годишният мъж е привлечен като обвиняем задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 г. в с. Цалапица  умишлено е убил Димитър Малинов, на 24 г., като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 6 пр. 3 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

След повдигане на обвинението той бе обявен за издирване, а на 29 ноември 2023 г. е задържан в град в Кралство Дания. Тамошните власти го предават на България след  решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно. 

След привеждането на обвиняемия Бизюрев в сектор „Арести“,  Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Очаквайте подробности!

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО