Маневра на млад шофьор с джип предизвика серия от въпроси.

Снимки показват водача, който е разположил возилото си непосредствено до магазин в Пловдив - при кръстовището на ул. "Тодор Г. Влайков" и "Лев Толстой" в кв. "Каменица". Колата е с пуснати аварийни светлини, обаче се намира на под метър от пешеходна пътека, като буквално се намира насрещното на  кварталното кръстовище. Случката от тъмната част на денонощието е разпространена в пловдивски групи в социалната мрежа Facebook, а реакциите на пловдивчани не закъсняват.

Някои се чудят дали водачът не е забравил правилата за движение, други смятат, че може де е бил застигнат от авария. Пловдивчани обаче намират маневрата за недопустима, като отбелязват, че по този начин се намалява видимостта към "зебрата" и се затрудняват останалите водачи.

Вижте някои от реакциите, предизвикани от случката:

"Айде сега подробности. Малко в кръстовището, леко в насрещното. Ако беше спрял и на пешеходната, щеше да е топ.
Шегата настрана, такова неадекватно поведение на пътя е сериозна предпоставка за ПТП. Дано се замислят той и негоподобните", пише Антония Я.

"Тук не опират нещата до книжките, а до наглост и безмисловна дейност. Държавата ясно доказва в 21-ви век, че правилата и законите можеш да ги прескачаш безнаказано и маса нагли хора се възползват", твърди Дейвид А.

"Покрай този магазин е Дивия запад, всеки си спира където завърне, от блоковете пресичат все едно са на село, а пред тая пешеходна пътека винаги има спрял автомобил", описва Димко П.

"Въпрос на време е да има инцидент! Никаква видимост няма", допълва Свилен И.

Снимки: Don Angelo