"Оставено е как да паркираме на нашата гражданска съвест. Е, тук такава липсва!" С тези думи пловдивчанин коментира поредната ситуация, която поражда негласен конфликт между водачи и пешеходци.

Ситуацията се разиграва някъде в кв. "Христо Смирненско" в Пловдив, където лек автомобил е запречил пътечката, която води към голям магазин.

Баща преби приятеля на дъщеря си. Майка му: Защото аз съм циганка СНИМКА


"Изхода към градинката е напълно запушен", констатира Стеф Д.,
който придружава и позицията си със снимки. Машината плътно се е прилепило до входа на пътеката, а така преминаването на хора със затруднения в движението или майка се оказва далеч по-трудно. Заобикалянето до най-близкия изход също може да не се окаже вариант, защото той е със стъпала.

"За да се излезе, трябва да се заобиколи половината паркинг, което за хората с двигателни проблеми си е изпитаниe", пише мъжът.

Той допълва, че мястото не е обозначено за пешеходна зона, като организацията на паркирането е оставена на съвестта на пловдивчани. Но има ли такава?

Тираджия паркира на тротоар, заплаши, че ще отрови кучета СНИМКИ

Вижте цялата публикация на Стеф Д.

"Ето и поредния съгражданин с нисък мисловен капаците. Това е на паркинка на хипермаркет в кв. "Смирненски". Изхода към градинката е напълно запушен.

Преминаването на майки с колички, инвалидни столове и т.н. е абсолютно невъзможно. Възрастните хора също са изключително затруднени, защото разстоянието от МПС-то до оградката е изключително малко.

Най-близкия до този изход е със стъпала. За да се излезе, трябва да се заобиколи половината паркинг, което за хората с двигателни проблеми си е изпитание.

Мястото не е обозначено като пешеходна зона. Вероятно защото градинката е строена след паркинга. Оставено е как да паркираме на нашата гражданска съвест. Е, тук такава липсва!"

Туба с послание пази паркоместа СНИМКА