Виновният шофьор, който причини смъртта на моторист, а 16-годишно момиче беше пометено на тротоар в Стара Загора снощи, е британски гражданин. 28-годишният водач в бил под влияние на наркотични вещества. Това съобщи директорът на ОД МВР в Стара Загора ст. комисар Николай Колев.

Той разкри как точно се е стигнало до кошмарния инцидент.

"По посока изток-запад по бул. „Ген. Столетов“ се движи БМВ, което предприема забранен завой на ляво. В същото време в обратна посока се движи мотор Ямаха, управляван от 46-годишен моторист. От удара той губи контрол, пада на платното, моторът продължава движението си и помита трима души на тротоара, които изчакват зелена светлина, за да пресичат по улицата.", уточнява шефът на полицията.

От удара, с опасност за живота е 16-годишно момиче, което е в Реанимацията на УМБАЛ-Стара Загора.

Както ви съобщихме, мотористът е починал няколко часа по-късно в Центъра по спешна помощ.

Смърт на пътя. Катастрофа с жертва и шофьор беглец в Стара Загора



Водачът на БМВ-то е на 28 години. Той изоставя колата си и напуска местопроизшествието.

Шофьорът е заловен от граждани в Парк "Пети октомври", които са го предали на полицията.

Междувременно запис от камерите от снощния инцидент ще бъде публикуван още днес, увери кметът Живко Тодоров.

Това е грубо погазване на Закона, водачите навлизат в насрещното движение, а колата помита чакащите на тротоара. "Ето ви случай, в който има камери и светофари и шофьорът навлиза в кръстовището на червен светофар", коментира той.

За Празника на Стара Загора, общината отменя голяма част от празничните събития, защото не считам, че е време за тържества след тези инциденти, посочи кметът на Стара Загора.