Цветя и запалени свещи поставиха близки на загиналите при тежката катастрофа в Пловдив Кристиян и Теодора, предаде репортер на GlasNews.

На лобното място има и карти за игра. По наша информация катастрофиралите са играли именно карти до 3 часа сутринта, след което са си тръгнали.

Тежка катастрофа в Пловдив, момче и момиче загинаха! СНИМКИ

Както съобщихме, трагичният инцидент на бул. "Руски" е станал в 3:20 часа миналата вечер. По първоначална информация джип "Рийндж Ровър", който идвал от Централна гара навлязъл в разделителната ивица на бул. "Руски" и се блъснал последователно в няколко огромни дървета. Според експерти, скоростта с която се е движил тежкият джип е била около 200 км./час. 

От удара колата се разцепила на две - предната част се врязала в едно от дърветата, а задната изхвръкнала на пътното платно. На място е констатирана смъртта на 21-годишния водач Кристиан Екмекчиян и пътничка до него 20-годишната Теодора Николова.

Стана ясно кои са загиналите при катастрофата в Пловдив

При инцидента други двама младежи също пострадаха тежко и са в болница с опасност за живота. Пострадал е и пожарникар, който се е притекъл на помощ след произшествието. Огнеборецът е с тежки фрактури, но без опасност за живота.

Загиналият шофьор от тежката катастрофа в Пловдив е с регистрирани 16 нарушения на пътя за три години стаж над волана. За момента водещата версия за трагедията е превишена скорост. Това стана ясно от брифинг на полицията и прокуратурата вчера.

"Самото ПТП е настъпило около 3:20 през нощта, тогава движението в Пловдив е слабо. Малко преди ПТП-то е валял доста обилен дъжд и самият факт, че водачът се е движел с несъобразена скорост е довел до трагичния инцидент", каза Красимир Нешев, началник на пътната полиция в града.

Скоростта не е установена, тъй като предстои автотехническа експертиза, каза наблюдаващият прокурор по делото Борис Михов.

Автомобилът е регистриран на името на софийска фирма. Майката на загиналия младеж е служител на "Пътна полиция".

Прокуратурата с брифинг за смъртоносната катастрофа в Пловдив ВИДЕО

Пловдивчанин със зловещо предложение след кървавата катастрофа СНИМКА

Пловдивчанин за кошмарната катастрофа: Това не е инцидент