Грозна гледка, която е заснета на спирка на градския транспорта в един от най-големите квартали на Пловдив, повдига до болка познат въпрос. Трябва ли да бъде бръкнато в джоба на българския гражданин, за да спазва елементарни правила?

Разхвърлени опаковки от айрян, салфетки и хартии, пазили апетитни закуски - на тази неприятна гледка се натъква гражданин, минаващ край спирка в ж.к. "Тракия". Снимка на "композицията" е споделена във Facebook на 22 април, а вече мръсотията вероятно е почистена.

"В "Тракия" добре закусват", констатира Стойко И.

Потрошената спирка в Пловдив не е възстановена, но е обозначена СНИМКИ

Грозната гледка обаче предизвиква за пореден път възмущението на пловдивчани от поведението на някои техни съграждани. Хората  недоумяват защо някой би създал подобна мръсотия. При това на място, което се използва от малки и големи ежедневно.

Често гражданите критикуват почистването, но дали и самите те не носят отговорност за боклуците, разсипани на най-различни места? Тази теза се появява в своеобразната "дискусия" под коментарите под публикацията, а някои хора са на мнение, че подобни прояви може да бъдат контролирани с помощта на глоби.

Мерцедес, паркиран по диагонал, възмути асеновградчани СНИМКА

Вижте някои от мненията на пловдивчани:

"Българинът разбира само когато му бръкнат в джоба", смята пловдивчанин

"Те са такива мизерници и в душите им. Чеп за зеле не става от тях", смята Здравко П.

"За това кой ни е виновен... Държавата ли, Общината ли?", чуди се Емил Д.

"Да са живи и здрави жените от "Чистота". Като стане въпрос за тези жени -  те нищо не чистили... Добре, че ги има! Иначе и "Тракия" ще затъне в мръсотия. Почти от всеки блок има хора, които за да не слизат да си изхвърлят боклука в контейнера, по-лесно им е да го хвърлят през терасата", коментира Владимир З.

"Първите седем (години)?", визира възпитанието на въпросните хора, намърсили на спирката, Йотовска Н.

"Един кош ли да няма", чуди се Красимир Р.

Оставиха шофьор без номера, търси съдействие ВИДЕО+СНИМКА