Паркирането често разделя водачи и пешеходци, а нерядко се стига и до конфликтни случки. Или поне до публично изрязяване на възмущението от постъпката на даден шофьор. Подобна е следващата случка, която се разиграла по улиците, а и тротоарите на Асеновград.

Местен жител заснел сив "Мерцедес", паркиран по диагонал. Част сивата кола заела и тротоара, предвиден за пешеходци.

От кадъра, споделен в мрежата, изглежда, че мястото за преминавана на хора е ограничено.

"Паркирането на тротоара "по диагонал" е разрешено само за МПС с марка "Мерцедес". Да не би някой да реши, че не се спазват правилата?", иронизира видяното асеновградчанина, споделил за случката в мрежата. Той избира да запази своята анонимност.
 
Случката буди възмущение в местните жители. Проблемът не е нов по улиците на града, а понякога подобно усвояване на тротоарите за паркиране сериозно затруднява някои пешеходци.
 
Върху въпросния водач заваляват и огромна доза шеги, но се намират и граждани, които отбелязват, че той е оставил място за прeминаване на граждани. Вижте някои от мненията, които повдига въпросното паркиране:
 
"Значи и аз имам право да паркирам ! Благодаря Ви за полезната информация!", пише Иван М.
"Нали новите тротоари са за това", иронизира Димитър Б.
 
Редно е да отбележим, че по закон в България паркирането на тротоари е разрешено, но ако е спазено важно условие. Машината да е до 2,5 тона, а отстоянието ѝ от жилищните сгради да е поне най-малко 2 м за преминаване на пешеходци.