Засега трима души са задържани за убийството на Станка Марангозова. Те са били арестувани тази сутрин в кв. "Левски".

Имотът, който МВР и прокуратурата претърсват, е на ул. "Летострой" №9А. Засега разследващите не казват дали арестуваните са поръчителите или изпълнителите на екзекуцията на Марангозова. Според неофициална информация обаче става дума за извършителите.

Не се изключва до края на деня да има още задържани.

През октомври м.г. 46-годишната Станка Марангозова бе разстреляна с три коршума в главата, а убиецът й хвърли изкуствена бяла роза в колата й. Тя бе убита на 10 октомври м.г. в столичния кв. "Младост", разследващите предполагаха, че мотивът е финансови измами. Марангозова бе подсъдима за измама в размер на 1,43 млн. лв. в Софийския районен съд.

Убийството стана пред блок 18 в кв. "Младост", където Станка живееше. Минути преди 21 часа през октомври м.г. тя е в пежото си. Моторист спира до нея. Не е ясно дали са си говорили. Най-вероятно тя е спряла колата си, отворила е прозореца, а убиецът е ползвал бялата роза, намерена до трупа й, като прикритие за пистолета. Тъй като е стрелял, докато Станка е била в колата, изстрелите са попаднали в лявата част на главата й - в слепоочието и зад ухото. Гилзите и проектилите са открити в автомобила на жената, затова от МВР предполагаха, че убиецът е аматьор. Тялото й бе намерено минути след убийството от дългогодишния й партньор Динко Геров, с когото живеела на семейни начала.

Именно той е бил един от първите заподозрени за убийството. Освен Геров м.г. криминалистите разпитват десетки бизнесмени, които през последните 10 г. са имали отношения с Марангозова. С повечето от тях жертвата е водила съдебни дела за крупни суми. Станка е вземала пари, които е трябвало да бъдат инвестирани в ценни книжа през борсата, за да носят печалба. В повечето случаи парите се губели.

Била е пребивана няколко пъти, твърди мъж, с когото е имала отношения преди време. Редовно я заплашвали заради милионите, които така и не успяла да спечели за хората, с които е имала договори.

Станка Марангозова е родом от Враца. Там е арестувана през ноември 2011 г. заради измама, лихварство и пране на пари заедно с тогавашния си съдружник Георги Георгиев. По-късно делото е прехвърлено в Софийската градска прокуратура, защото престъпленията са били извършвани в столицата. Един от пострадалите от дейността на Марангозова е бизнесменът Иво Масларов. С него имала договор за доверително управление на пари от 2009 г. Вземала кеш, за да инвестира в ценни книжа през фондовата борса. Заради липса на доходност обаче между двамата избухва конфликт през 2011 г. Започват да пускат жалби един срещу друг в полицията и прокуратурата. Само по банкови сметки между двамата са преведени над 1,7 млн. лв. Тя твърди, че той я изнудва за пари, а той - че му дължи огромни суми. Масларов се принудил да прехвърли дълга си към фирма на бизнесмена Веселин Динков, с когото Марангозова също води дела. Неуредиците стигат дотам, че Марангозова е принудена да ипотекира жилището си, от което е изгонена с частен съдебен изпълнител през 2013 г.

Днес стана ясно, че поръчителите за убийството на Марангозова са ясни. Обяви го главният прокурор Иван Гешев след мащабната акция срещу битовата престъпност, която се проведе рано сутринта в плевенско село.

Жандармерия блокира наше село, започват арести ВИДЕО

Гешев: Ясни са поръчителите на убийството на жената в "Младост" с розата и тези за побоя над Слави Ангелов!

Кой уби Станка? Търсят непознат – навъртал се там, "имал работа"

Станка – жертва! Мамила с милиони, но… прокуратурата: Не е обвиняема!

Акция на полицията и прокуратурата в столицата!