Пловдивчани и гостите на града ще бъдат посрещнати с цветна изложба на великденски яйца на Главната улица в навечерието на Великден. Тази годишна традиция добавя нотка на радост и очарование към празничния период.

Красивите великденски яйца, рисувани от възпитаници на Националната художествена гимназия "Цанко Лавренов" и Националната гимназия за сценични и екранни изкуства отново красят зелените площи пред Община Пловдив.

По традиция всяка година в навечерието на Великден творбите се реставрират и експонират, за да допълнят празничното настроение на пловдивчани и гостите на града, съобщи trafficnews.

И тази година на Велики четвъртък и Велика събота, когато по традиция се шарят яйца, учениците от двете художествени училища ще направят работилници за рисуване върху стиропорени яйца. Децата, които се включат, ще отнесат у дома творенията си.

Възпитаници на Духовната семинария ще обясняват на участниците символиката на ритуала. Това е само част от интересните събития, които ни очакват в предстоящите празнични дни.