Валежи тази вечер в Перник, а количеството вода е заляло пътна артерия в града. Това показват снимки, разпростра-нени от перничани.

"Само за около 60 минути са паднали около 20л/кв.м", съобщават от Меteo Bulgaria.

На улица в миньорския град  се вижда и бус, който преминава през участъка, а водата стига до праговете на машината.

През следващите часове се очаква влошаване на времето, възможни са и наводнения.

За събота над цялата страна ще е в сила второто предупреждение - оранжев код за силен вятър и обилни дъждове до 40 литра на квадратен метър. В Рило-Родопския масив са възможни и извалявания до 100 литра на квадратен метър. След изборите в неделя - времето ще започне да се стабилизира.

Градушка удари Кюстендил, порой се изля над София ВИДЕО

МОСВ: Очакват се наводнения, нивата на реките ще се повишат

В столицата беше разпоредено постоянно наблюдение на речните нива и на общинските язовири. Аварийните екипи на Столичната община имат готовност да реагират на сигнали. Екипите на Столичен инспекторат контролират фирмите, отговорни за почистването на улици и булеварди, както и на дъждоприемните шахти.

В резултат на валежи в събота ще има значителни повишения на речните нива във водосборите на реките западно от река Русенски Лом включително, в горните части от водосбора на р. Камчия (над яз. Камчия), в целия Източнобеломорски и Западнобеломорски басейн. Очакват се локални разливи и наводнения.
В неделя реките ще се оттичат, очакват се повишения на нивата на главните реки в долните им течения, предупреждават от МОСВ.

Снимки: Меteo Bulgaria, Явор Велинов

Обявиха оранжев код за силен вятър и обилни дъждове