Главният прокурор Иван Гешев разпореди Върховната касационна прокуратура (ВКП) да поеме разследването по случая с катастрофата на магистрала „Тракия“, при която загина съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд.

Разследването на случая е възложено на екип от следователи от Националната следствена служба, съобщиха от прокуратурата.
 

Жена загина при катастрофа на "Тракия", огънят е лумнал след сблъсъка

Пожар гори на "Тракия", гъст дим се стеле СНИМКИ



Припомняме, че на 29 януари 2022 г., около 15.00 часа, е бил подаден сигнал на тел. 112 за пътнотранспортно произшествие на автомагистрала „Тракия“, на 102-103 км, в района на Пазарджик.

До момента е установено, че лек автомобил, марка „Тойота Ярис“, управляван от магистрата, се е движел с ниска скорост в лявата изпреварваща лента за движение. Колата е пътувала в посока към София.

Автомагистралата е била задимена поради запалени сухи треви в отсечка до крайпътен отводнителен канал. Заради задимяването водачката е намалила скоростта, при което е последвал удар от движещия се зад нея „Рейндж Роувър“,  уточниха от прокуратурата.

При сблъсъка лекият автомобил се е запалил и водачката е загинала намясто. 

Шофьорът на „Рейндж Роувър“-а е бил откаран за преглед в болницата и задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР. Пробите му за употреба на алкохол и наркотици са отрицателни.

Два дни по-късно бе разкрита самоличността на загиналата.

Съдия от Апелативния спецсъд е жертвата при огненото меле на "Тракия"


Под надзора на Окръжна прокуратура-Пазарджик екип от следователи от НСлС провеждат активни  действия по разследването - извършват се разпити на свидетели, назначени са множество други експертизи. Предстои да бъде назначена ДНК-експертиза, която да потвърди окончателното самоличността на загиналата, уточниха от прокуратурата.

От полицията обясниха за разкриването на самоличността на загиналата на "Тракия"