С толкова разбити улици в България съвсем спокойно може да се изготви класация "Коя е по-по-най".

Улица "Резервоарска" в един от най-старите квартали във Велико Търново, а именно "Варуша", е в критично състояние от години. Жители са подали многобройни жалби до съответните институции за решаване на проблема с разбитата улица, но, както се казва, от едното ухо влязло, от другото излязло.

Сега Илиян Канчев отново напомня на институциите да вземат мерки. В социалната мрежа Фейсбук той споделя снимки, които показват в какво състояние е улицата към този момент и отбелязва, че на въпросната улица живеят и възрастни, трудноподвижни хора.

"Всеки ден прииждат чуждестранни туристи към многото къщи за гости и хотели по тази историческа част на Търново и виждат отношението към българските ценности", пише Илиян към публикацията. Той повдига и следния въпрос - ако се наложи да се качи линейка - как ще се случи това? А от коментарите научаваме, че преди около 10 дни се е наложило да стигне линейката до една от къщите, намиращи се на улицата, но за жалост тя е закъсняла поради "прекрасното" състояние на улицата и наспрели коли насред пътя. Тъжно е да се съобщи, но още много линейки ще закъснеят, ако улицата не се ремонтира - това е истината. 

Търновци се обръщат към кмета на града с въпроса: "Докога трябва да търпим това безхаберие по нашата улица, г-н кмете?".

Ето какви са и част от техните реакции, изразени в мрежата:

"По разбита улица не съм виждала в целият град. Какъв град сме, селата са по-подредени от нашата улица!", коментира Димка Александрова. А според Калин Стоянов Търново е градът на разрухата.

"Това е подсъдно! Защо плащаме данъци? Но ние не сме народ, който да каже - Няма да плащаме повече данъци, ние, всички граждани на В. Търново. Тогава ще разберат! Но за съжаление ние не сме толкова ядосани от този ужас и още по-малко не сме толкова смели и затова получаваме токова "внимание" от страна на общината, общинарите и кмета, на които им осигуряваме заплатите. Така че сме си получили каквото заслужаваме заради огромното ни мълчание. Ние сме мълчаливи свидетели на собствените ни страдания.", пише Виолета Тодорова.

"Г-н кмете, за пореден път ви каним да се качите до края на улица Резервоарска... И за да не си трошите Вашата лична или служебна кола, поемаме ангажимент ние да Ви повозим, за да може и Вие да се насладите на уникален офроуд!", добавя Антоанета Иванова.

Операция "Пустинна буря": Булевард в Търново потъна в прахоляк СНИМКИ

Снимки: Илиян Канчев

Блок в Търново осъмна обграден от кондоми. Бардак с проститутки ли има?