Служебното правителство продължава да се подиграва на българския бизнес. Така смятат ресторантьорите, които искат да бъде въведен "зелен сертификат" в държавната и общинската администрация.

Според тях въведените мерки са половинчати, дискриминационни и очевидно не дават ефект. И отново ще ударят най-много тези, които за пореден път реорганизираха бизнеса си, за да спазват правилата, "на моменти безумните правила, наложени от вас", пише в позиция на Българската асоциация на заведенията и Сдружение на заведенията. 

Ето и цялата позиция на БАЗ и СЗБ:

Трима министри ни казаха в очите – подкрепа за вас няма и няма да има!

Подигравките срещу българския бизнес от страна на служебното правителство продължават с пълна сила. До скоро поне се опитваха да ни замазват очите с някакви имитации на мерки и подкрепа, но през уикенда ни беше казано в прав текст, че в момента не съществуваме за държавата.

Трима министри се изредиха в медиите през последните дни и ясно заявиха – компенсации за ударените от „зеления сертификат“ сектори няма да има! Казаха го вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Гълъб Донев, вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов и министърът на икономиката Даниела Везиева!

Бизнесът, видите ли, не бил затворен и затова нямало нужда от икономическа подкрепа. Абсолютна подигравка! При регистрирани над 80% спад в оборотите и празни обекти, служебното правителство ни каза – оправяйте се!

Удивени сме от несъстоятелността на тези хора, които имат наглостта директно и в очите да се подиграват на хилядите български работодатели и стотиците хиляди служители, оставени на произвола на съдбата от собствената си държава.
Напомняме, че ние направихме своите предложения как да се работи с въведения „зелен сертификат“, така че да има поне някакъв здравен и икономически ефект:

Да има безплатни бързи тестове, както беше в цяла Европа.

Да се признаят тестовете за антитела.

Правителството да даде пример като въведе „зелен сертификат“ в държавната и общинска администрация, в които е едно от най-големите струпвания на хора.

Вместо това, вече открито се говори за локдаун и се казва, че подкрепа за бизнеса няма да има! А се говори за локдаун, защото въведените мерки са половинчати, дискриминационни и очевидно не дават ефект. И отново ще ударите най-много тези, които за пореден път реорганизираха бизнеса си, за да спазват правилата, на моменти безумните правила, наложени от вас…

Фалшиви мерки! Фалшиви локдауни! Фалшиви обезщетения! Фалшиви сертификати! Фалшиви хора!