Влизането в кабинковите ски лифтове ще става без изискване на сертификат, но ще трябва да се спазват всички останали протиоепидемични изисквания - редене в колона по един на опашките, разстояние от 1,5 метра и т.н. В заведенията в ски курортите ни обаче ще се изисква зелен сертификат от гостите, обяви министърът на туризма Стела Балтова.

Заповедта на здравния министър от миналата седмица, която включи 14 държави сред тези, за които при посещение на техни граждани се изисква PCR тест, независимо дали са ваксинирани, е променена.

От 1 декември от списъка отпада Гърция, т.е. нейните граждани ще влизат само със сертификат, съобщи Балтова, нещо, за което настояваха от туристическия бранш у нас.

Банскалии пред протест, искат си гърците: Махнете PCR-ите за ваксинирани!

Ако поне 30% от заявките за зимни почивки от чужди граждани се изпълнят, ще имаме по-добър зимен сезон от миналогодишния, надява се Балтова.

"За съжаление обстановката е много динамична и не се знае дали всички ще дойдат. Има заявки от Чехия, Полша, Великобритания и съседните страни", посочи тя пред БНТ.