Лятото току-що отмина. Положителните спомени и емоции от жаркото слънце, пясъка и морето, още са пресни. Пресни са обаче и последствията, които плажуването е нанесло на вашата кожа. Именно за това от българската компания за парфюмерия и козметика РЕФАН, която е многократен победител в конкурса "Любима марка на българския потребител", осигури една от топ сериите си на промоция за своите клиенти. До 15.10.23г. специален комплект от серията MOISTURIZING е със сериозна отстъпка. Само за 20 лева до споменатата дата, ще можете да си осигурите серум за лице от 100мл и бутер крем за тяло от 200мл.  Точно продуктите от тази серия са подходящия лек за вашата кожа след летните месеци. 

Серията Moisturizing Snail Extract And Aloe Vera Gel Concentrate ще бъде Вашият отличен помощник след излагане на слънце и плаж, когато кожата е раздразнена, суха и зачервена! Продуктите от серията съдържат комбинация от високоефективни съставки, които възстановяват, заздравяват и омекотяват кожата:

Гел-концентрат от алое вера - съдържа над 150 съставки, които определят невероятните му свойства. Това са над 12 витамина- А, Е, В1, В2, В3, В12 и др., минерали - калий, калций, магнезий, селен, мед, хром, цинк, фосфор и др., танини и над 18 аминокиселини. Проявява силни регенериращи свойства при кожни възпаления и е известно още с дълготрайното хидратиране на кожата.

Екстракт от охлюви - едно от най-ефикасните средства за регенериране на кожата, като благодарение на своите ценни компоненти засилва синтеза на протеини, хидратира и забавя стареенето. Неговото основно свойство е да активира кожата, като стимулира клетъчните функции и по този начин я възстановява и заздравява. Съдържа много ценни за нея компоненти:

  • Алантоин - подпомага отделянето на мъртвите клетки и стимулира регенерацията на тъканите. Успешно успокоява раздразнената и зачервена кожа, облекчава възпаленията. Възстановява водния баланс на кожата и омекотява загрубялата кожа. Способства за естествената регенерация на клетките на кожата след продължително излагане на слънце.
  • Колаген и еластин - подобряват еластичността на кожата и намаляват фините линии. Образуват гъвкава мрежа, която придава еластичност и здравина на кожата. Регулират хидратацията на кожата.
  • Гликолова киселина - тя е с най-малка молекула от всички алфа-хидроокси киселини и поради тази причина лесно прониква през кожата.  Тя отслабва връзките между най-повърхностните клетки на епидермиса, което води до отделянето им и изглаждане на релефа. Стимулира синтеза на колаген и еластин в дермата. Хидратира в дълбочина и тонизира тургора на кожата.
  • Хиалуронова киселина - естествена съставка на кожата, която има изключителната способност да задържа близо хиляда пъти собственото си тегло вода. Активира деленето на клетките и възстановяването на кожата, намалява бръчките, придава обем на стареещата кожа, хидратира тъканите в дълбочина.
  • Протеини - омекотяват кожата.
  • Витамин Е - намира много широко приложение в козметиката, поради силните защитни функции, които изпълнява. Подобрява епителизацията и повишава ензимната активност в кожата. Забавя процесите на преждевременно стареене на кожата, предизвикано от UV-радиацията, като проявява антиоксидантни свойства и намалява броя на увредените клетки. Действа противовъзпалително и хидратиращо.