Големите и видими резултати се постигат с ежедневни усилия, а красотата изисква те да се превърнат в ритуали

Всяка дама е чувствителна по въпросите, свързани с нейната визия. Няма представителка на нежния пол, която да не се стреми към по-обаятелно, свежо и удивително излъчване. За постигането на тези резултати обаче се налагат известни усилия, а ефектът може да бъде дълготраен, само ако те се превърнат в ежедневни ритуали.

Следвайте тези 6 прости стъпки, за да се радвате на едно възхитително отражение в огледалото:

• Постоянство в режима

Споменахме, че всяко действие, насочено към грижата за тялото, трябва да е част от една цялостна стратегия. Тя не бива да се нарушава, освен в изключителни случаи. В този ред на мисли много важен е режимът на събуждане и лягане вечер. По възможност бъдете постоянни в графика си, за да поддържате здравословен баланс на хормоналната система, да отпочивате достатъчно и да не се натрупва системна липса на сън.

Бъдете сигурни, че това рефлектира и върху състоянието на кожата ви, както и върху емоционалната ви стабилност. А изброените винаги дават отражение върху усмивката и впечатлението, което оставате в околните.

• Последователни в грима и почистването му

За да имате сияйно лице, трябва не само да подчертавате предимствата си и да маскирате недостатъците си, но и да бъдете старателни при почистването на грима. Не го пропускайте никога, колкото и да е късно! Дори да се връщате от парти през нощта, отстранете нанесения фон дьо тен, сенки, спирала и червило. Хидратирайте кожата и ексфолирайте често, за да стимулирате процеса на производство на нови клетки.

• Редовно подхранване

Маските за лице също не бива да бъдат подценявани. Те ви снабдяват с полезни витамини и натурални природни съставки, които съживяват тургора и запазват младостта. Подходящи продукти може да закупите от Douglas Beauty Zone и от дистрибутор на Avon каталог.

• Масажни техники

Ако нямате време да посещавате салон за масаж, може да усвоите някои техники и у дома. За раздвижване на мастните депа и подобряване на еластичността на кожата правете масаж на сухо с деликатна четка. Отделете си няколко минутки под душа през уикенда и се наслаждавайте на благотворното му влияние.

• Терапия за косата и прическа в обедната почивка

Комплексната грижа за красотата включва специално внимание и към косата. За да е във форма, тя има необходимост от овлажняване на корените и краищата, не само от традиционното измиване с качествен шампоан. Използвайте терапия за дълбоко подхранване или балсам, който да подсили желания резултат.

Още по-хубаво ще е, ако понякога отскачате в обедната почивка до най-близкия фризьорски салон, за да се оставите в ръцете на професионалист, дори и само за едно измиване и сешоар.

• Спортни занимания и разходка с приятелки

Интензивният спорт не е удачен за всяка дама, а и трудно се съчетава с натоварения делник. През почивните дни обаче винаги може да отскочите на йога, зумба или друго занимание, което не само ще раздвижи физиката ви, но и ще ви достави удоволствие. Второто условие е ключово!

Прекарайте тези часове приятно, съчетавайки ги и с разходка или кафе с приятелки. Само така ще се насладите максимално на моментите да бъдете сама и да се откъснете от постоянните си задължения.