Двама мъже, занимавали се с разпространение на наркотици, били задържани при полицейски действия в понеделник. В хода на специализирана операция за пресичане на незаконната дейност служители от РУ - Стамболийски предприели претърсване в имота на 27-годишен жител на село Куртово Конаре. В къщата и в помощна постройка били намерени над 504 грама марихуана, около 62 грама амфетамин и пакетче хашиш. Срещу мъжа е образувано досъдебно производство по чл. 354а, ал. 1 от НК, с постановление на окръжната прокуратура той е задържан за срок до 72 часа.

Същия ден, на адрес в квартал „Столипиново“ в областния град, по време на проверка от служители на Шесто РУ 53-годишен пловдивчанин направил опит да се освободи от 34 пакетчета със съмнително съдържание.  Експертна справка установила, че иззетото вещество е марихуана с тегло близо 7 грама. Извършителят, който е регистриран и осъждан за разпространение на наркотици, бил отведен за срок до 24 часа в районното управление. Материалите по образуваното бързо производство са докладвани в районната прокуратура.

Междувременно дрогиран водач бе засечен снощи в Пловдив. Малко преди 21 часа, на бул. „Копривщица“, патрул на сектор „Специализирани полицейски сили“ спрял лек автомобил „Фиат“. Колата управлявал 29-годишен, чиято проба с апарат за употреба на наркотици дала положителен резултат. Спрямо шофьора е взета 24-часова мярка за неотклонение, образувано е бързо производство.