Сигнал до пловдивската прокуратура внасят жителите на 8-етажния блок на ул. "Трети март" срещу промяната на статута на клуб за култура и изкуство в шкембеджийница. Пространството е отдадено за 5 г. на служителя на общинското предприятие "Чистота" Георги Юруков. В момента той преустройва помещението, което е под прозорците на хората в заведение със сервиране на алкохол.

По този начин съдържателят променя неправомерно договора, който е подписал с общината, категорични са хората от двата входа на ул. "Трети март" 33 и 35. Те не могат да си представят как ще съжителстват с пияници от квартала, миризмите и шумът, които ще се носят от заведението.

Хората са събрали и подписка, която внесоха при кмета на район "Южен" Борислав Инчев, придружена с жалба.

"Ще я препратя в голямата община за преразглеждане на договора с Юруков", заяви пред "24 часа" районният кмет. Ударен ремонт се извършва в общинския имот, който се превръща в кръчма. Помещението вече е оборудвано с маси, скари, печки, хладилници. Те са пребазирани от съседната шкембеджийница до стадион "Тодор Диев", която се премахва. "Попитахме г-н Юруков на какво основание променя предназначението на клуба, включително и с продажба на алкохол, а той ни отвърна, че имал разрешение", пишат протестиращите.

Директорът на "Чистота" Иван Стоянов коментира, че казусът с въпросното заведение не касае работата на неговия подчинен. "В предприятието той отговаря за пътната маркировка и си изпълнява съвестно задълженията", допълни Стоянов.