Председателят на парламентарната комисия за контрол над службите за сигурност Бойко Рашков от ПП-ДБ ще свика комисията на извънредно заседание в понеделник, на което да бъде изслушан председателят на ДАНС Пламен Тончев. Това обяви пред журналисти Рашков.

"Мисля, че можем след изборите, в понеделник, да проведем заседание на комисията, която председателствам. Включително със запознаване с всички материали, не само доклада, който е изпратен от ДАНС до ЦИК, а и със съпътстващите материали, които би трябвало да има към този доклад, в детайли да се запознаем. Освен това да изслушаме председателя на ДАНС, за да установим. Много се надявам, че няма да има политическа намеса в поведението на тази важна държавна агенция", коментира Рашков, цитиран от БНР.

На въпрос дали трябва да бъде публикуван доклада на ДАНС за машинното гласуване и дали споделя мнението на премиера Николай Денков, че докладът е манипулативен, Рашков отговори: "Преди да се запознаем с доклада, преди да го обсъдим в комисията, не можем да изразяваме едно становище, тъй като ще изразим тогава пък една предубеденост, което ще обезсмисли в много голяма степен заседанието, което планирам за понеделник".