Спешна проверка на МБАЛ "Свети Пантелеймон" ще извърши днес Изпълнителна агенция „Медицински надзор”. Това става само два дни след публикуването на втора част на разследването на Тина Ивайлова и GlasNews.

В разследването ви разказахме за още една жена, която е била прегледана гинекологично от хирурга д-р Артур Полшиков, но това не е единственара нередност в МБАЛ "Свети Пантелеймон", свързана с нея.

Разследване 2-ра част: Още потърпевши от хирурга, правил гинекологични прегледи

Заради неточно и забавено диагностициране, състоянието на потърпевшата се е влошава и тя е с опасност за живота, като благодарение на операция в болница в Стара Загора жената оцелява, но губи единия си яйчник.

Именно заради това се извършва и новата проверка от „Медицински надзор”. Сигнал до тях е подаден от адвоката по медицинско право - Мария Янева.

След като тя запознава институцията с казуса, тя задава няколко въпроса.

1. Правилен ли е бил подходът на лекарите, провели прегледите и изследванията в МБАЛ "Свети Пантелеймон"?

2. Правилен ли е бил подходът на лекарите и медицинския персонал след хоспитализацията на пациента?

3. Можело ли е да се спаси яйчника, ако г-жа Георгиева диагностицирана на време?

4. Било ли е необходимо извършването на гинекологичен преглед от хирург, късно вечерта на 02.03.2024 г.?

5. Имал ли е право хирургът да извършва гинекологичен преглед на пациентката?

GLasNews научи, че двата сигнала, свързани с МБАЛ "Свети Пантелеймон", които се проверяват от прокуратурата след разследването на Тина Ивайлова и екипа ни, са обединени в един в прокуратурата.

Припомняме, че след първа част на нашето разследване д-р Артур Полшиков е отстранен временно от работа, докато текат проверките на институциите. Същият лекар преди години е задържан от ГДБОП за огромно притежание и разпространение на детско порно. По наша информация докторът е отстранен от още няколко болници в страната по подозрение за педофилски прояви.

Продължаваме да следим всички случаи, за които ви разказахме в ямболската болница!

Очаквайте подробности!

Хирург, разпространявал детско порно, прави гинекологични прегледи