Поредните за последните години избори идват, но в социалните мрежи друга тема събира далеч повече от вниманието на хората.

Тя е до болка позната, особено в София - борбата за паркоместа и щетите по паркираните коли. Столичанин сподели за поредната хулиганска проява, при която е пострадал личният му автомобил.

Паркираното в "Стрелбище" возило осъмнало с грозни щети. Дълга линия била издрана в шофьорската страна на сивичката кола.

Нейният собственик недоумява на кого е попречил, отбелязвайки, че возилото е с софийски номера и се намира на паркинг.

"Паркираш си автомобила редовно със софийски номера на паркинга, пред блока, в който живееш от години в "елитния" квартал "Стрелбище"... .  И си го намираш с такава злобна черта от край до край, че ти идва да повърнеш от гадост!", пише Жулиян К.

 Столичани изразяват негодуванието си от проявата, но допълват, че подобни щети вече са се превърнали в очаквана беда за всеки, който притежава кола, но не я паркира в гараж.

Вижте някои от мненията им:

"Най-често това го правят лошо възпитани тийнейджъри или по точно - възпитани в егоизъм, омраза и безразличие от бездуховните си посткомунистически родители. Не, не са етнос, чисти българи са с малко "б", смята Никола Д.

"Скъпо струващо имущество, оставено на открито на произвола на съдбата, шегите на природата и волята на социума. Какви са очакваните резултати? Не се грижите за това имущество, с грижата на добър стопанин, а очаквате всички останали да го правят.", коментира Христо Д.

"Това се случи и на мен преди 2 години. Издраха и 4-те врати. Ходих и подадох жалба при кварталния - и нищо. И аз съм от "Стрелбище"-София", отбелязва Жулияна В.

"Ако живееш някъде “цял живот”, със сигурност знаеш кой ти е надрал колата", пише Несо С.