Битката в София е между Васил Терзиев, издигнат от ПП-ДБ/"Спаси София", и Ваня Григорова, издигната от „БСП за България“. На първия тур Терзиев получи 31,80% подкрепа, или 119 121 гласа, а Григорова – 21,59% подкрепа, или 80 875 гласа. Разликата между двамата бе точно 38 246 бюлетини.

Според данните на социологическите агенции битката за София печели Васил Терзиев - той ще бъде новият кмет на столицата. За кандидата на ПП – ДБ и „Спаси София” са гласували 51,9%, а за Ваня Григорова от БСП/Левицата – 43,4%. Около 4,7% от кандидатите са отбелязали, че не подкрепят никого според агенция Тренд.

Ето и данните на „Галъп”:

И според данните на „Галъп” името на новия градоначалник на София е Васил Терзиев от „ПП-ДБ (Спаси София)”. Той е избран с гласовете на 50,8% от отишлите до урните на балотажа. За Ваня Григорова от Местна коалиция „БСП за България” вота си са дали 45,2% от гласувалите в неделния ден. "Не подкрепям никого" - 4%.

След 16 години София ще се управлява от кмет, който не е от ГЕРБ.

В останалите големи градове ГЕРБ печели Пловдив, Велико Търново, Плевен, Хасково и Благоевград. В Русе БСП е убедителен лидер. Най-голяма е драмата във Варна, където кандидатът на "Продължаваме промяната" Благомир Коцев води с лека преднина на досегашния кмет Иван Портних.

Очаквайте подробности!