"Здравейте! Извинявам се, че се включвам чрез видео, но за съжаление моята дъщеричка е в болница и сме възпрепяствани със съпруга ми да присъстваме на делото днес.

Искам да кажа няколко думи... След разговор с адвоката ми - искаме да благодарим на прокурор Десислава Трифонова и на Окръжната прокуратура в гр. Бургас за блестящото представяне, за изключително професионалното разследване. Пожелаваме да им все повече такива прокурори", това са думи на Християна Иванова - дъщерята на убитата и разчленена бургаска брокерка Теодора Бахлова.

За престъплението стана ясно през лятото на 2021 г. Брокерката Теодора Бахлова, която беше обявена за изчезнала близо 10 месеца, е била убита от строителния предприемач Станимир Рагевски с пистолет "Макаров" със заличени номера в апартамент в Бургас. Тялото ѝ е разчленено и укрито в бидони с киселина. Предполагаемата причина за убийството е неуредени финансови отношения. В началото на август Рагевски по идентичен начин е умъртвил и Юмер Мехмед, чието тяло също е било разчленено. За Мехмед се предполага, че е знаел за убийството на брокерката и изнудвал Рагевски за пари, което станало и причината за смъртта му.

"Въпреки блестящото представяне на прокуратурата, аз няма да забравя, че 10 месеца полицията в град Бургас, въпреки уж наречените усилия, които е положила - резултат нямаше. 10 месеца нямаше дори образувано досъдебно производство, образува се след убийството на Юмер - досъдебно производство за отвличане, впоследствие бе променено - за убийство, което за мен е изключителна пречка в хода на разследването и на съвестта им трябва да тежи убийството на Юмер, защото ако те си бяха свършили адекватно работата, смятам, че той можеше да бъде жив в момента", казва още дъщерятата на убитата.

Днес съдът в Бургас наложи най-тежкото наказание на строителния предприемач Станимир Рагевски - доживотен затвор без право на замяна. Той е признат за виновен за убийствата на 46-годишната брокерка Теодора Бахлова и 28-годишния строителен работник Юмер Мехмед. Рагевски е осъден да плати и общо 400 000 лева кръвнина на дъщерята и майката на убитата брокерка, както и общо 40 000 лева на майката и приятелката на Мехмед. Бизнесменът ще трябва да плати за разходите по делото - експертизи, разноски към МВР и съда. 

"Никакви пари няма да върнат майка ми, никакви пари няма да удовлетворят мъката ми и никакви пари не искам. За мен е важно това същество да изгние в затвора... И да не забравя, че и той има майка. За съжаление моята майка си отиде твърде млада от този свят. Тя ми липсва страшно много, през изминалите три години ми се случиха много лоши неща, но и много хубави и ми е мъчно, че тя не беше до мен. Вярвам, че тя ме гледа отгоре и много ми липсва! Мъчно ми е, че не ме видя булка и не успя да види своята внучка! Искам да знае, че ако ни гледа от някъде - много я обичаме и ще се борим за справедливост", допълва Християна Иванова.

Решението на окръжните магистрати не е окончателно и може да бъде обжалвано в 15 дневен срок.

Откриха изчезналата брокерка Теодора! Тялото й - в два чувала, главата я няма

Как останките от тялото на брокерката Теодора са останали идеално съхранени

След като мама изчезна, Рагевски се опитваше да ме настрои срещу нея ВИДЕО