В тясната пътечка между две линии от гробове - в самия център на кв. 12 от Гробищния парк в Бургас, са открити пръснати по протежение от около 15 м частите от тялото на брокерката Теодора Бахлова. 

Припомняме, че, вчера бургаските криминалисти успяха да отбележат сериозен напредък в разплитането на най-мракобесната, позната в историята на Бургас, схема за елиминиране на неудобни хора чрез разчленяване и укриване на телата им.

Човекът, който е укрил части от транжираното тяло на 47-годишната жена обаче не е съобразил особеностите от тази част на гробищния парк. Определено той е търсил знак, който, ако се налага някога, да сочи категорично къде са останките. Това е дългогодишен бял бор, единствен в този квартал. Останалите растения тук са основно кедри, саморасли ниски дръвчета, много храсти заради масовото неподдържане на старите гробове. Най-важното, с което са имали късмет криминалистите и е малшанс за извратения "чистач", са именно сянката на белия бор и силно обраслата повърхност на земята от бръшлян. Теренът е сравнително каменист. Всичко това е допринесло плътта по костите да се запази много добре и може да бъде анализирана за следи от побой, порезни рани или огнестрелно оръжие, съобщи Флагман.

По тънката около 50 см пътечка между две линии от гробове са намерени само торсът и двете ръце. Това е видял вчера нашият източник. Има и част от долен крайник - срез от средата на бедрото до тазобедрената става. Торсът, всяка от двете ръце и близо 30-сантиметровата част от бедрото са били заровени на 40 см дълбочина - като кучешко месо, в протежение на 15 м между гробовете. Това е цялата находка дотук и разследването продължава. Очевидно е, че убийците са с изключително извратено съзнание. Много е вероятно главата, която все още не е открита и е на друго място, да съдържа основната улика за причината за смъртта. 

Откриха изчезналата брокерка Теодора! Тялото й - в два чувала, главата я няма