Бившият министър на финансите Владислав Горанов отново бе извикан на разпит заради скандала с джипа си, с който в края на миналата година той се опита да напусне страната, на път за парти в съседна Сърбия.

Владислав Горанов е бил на разпит в ГДНП

"Темата с лекия автомобил е една битова тема, от която не може да се извлече омаскаряването на един бивш министър. Аз съм само ползвател на един автомобил, който се доказа, че не е манипулиран", настоя той пред журналисти.

Горанов опита да мине „Калотина" с кола, обявена за издирване

Думите му идват ден, след като министърът на вътрешният работи Бойко Рашков обяви, че случаят с джипа, съвсем не е така прост, както се опитаха да го изкарат.

Данните на автомобила, с който бе спрян Горанов на границата, са били клонирани

"Колата е издирвана от Интерпол по искане на Русия и съвсем не е нова, както твърдеше той. По случая разследването в ГДНП е вече няколко тома - има установени странни факти. Засега данните показват, че колата е произведена август 2018, а регистрацията й е от 1 януари 2018 г.", посочи той пред журналисти след края на вътрешната комисия в парламента.

"Този автомобил няма как да е регистриран, преди да е произведен. Вероятно става въпрос за документна измама", отвърна му днес Горанов.

Той заяви още, че е разпитван до момента 3 пъти по обвиненията на бизнесмена Васил Божков, който с куп обвинения избяга и се укрива в дубай.

"Нови факти и обстоятелства няма как да бъдат добавени", настоя бившият финансов министър. 

 

НАП по следите на... лизинга. Случаят "Горанов" отприщи проверките