Бизнесменът Станимир Рагевски, обвинен в зверското убийство на 28 годишния Юмер Мехмед, чийто труп бе открит разфасован и хвърлен в бидони в езерото „Вая“, бе доведен в съда в Бургас, в петък следобед. С шапка и маска, при плътна съдебна охрана, той влезе в палатата, съпроводен от викове „Изрод“ и „Убиец!“, идващи от приятелите на жертвата.  

До момента соченият за извършител на зверството Рагевски пази пълно мълчание по случая. Обвинението е, че на 4- ти август, т.г., той завел Юмер в апартамент в жк „Зорница“, гръмнал го в тила, а после тялото било разрязано с електрически нож в банята.

Защитата на Рагевски поиска домашен арест, защото имал проблеми с крайниците, а наесен му предстояли операции на износени стави на дясната ръка и коляното. Магистратите го оставиха в ареста.

Според адвокатите не е открито оръжието, няма безспорни доказателства, че 55-годишният Станимир Рагевски е разчленил тялото. Обвинен е единствено по разказ на Диян Дичев, но това не е достатъчно, казаха адв. Ваня Радиева и Живко Нейчев.

Има достатъчно доказателства, че именно Рагевски е извършителя. Деянието е извършеноо през светлата част от денонощието с особена жестокост, контрираха от държавното обвинение, съобщи Труд.

30 минути преди гледането на мярката, приятели на Юмер се събраха на протест пред съдебната палата. „Убедени сме, че е имал помагач - този Готвача. Иначе как са намерили трупа? Искаме затвор до живот. Това е тежко, особено жестоко престъпление… Кога в България са кълцали човек?”, казаха те.

Юмер е бил част от ППГ на Митьо Очите и излежал присъда за палежи. След като излязъл от затвора се захванал със строителен бизнес, а Рагевски обещал да му дава поръчки. Юмер изнудвал бизнесмена за пари или тайна за него, която знаел, поради което е бил убит, гласи основната версия по случая.

Прокуратурата: Юмер е убит с огнестрелен изстрел преди седмица

Ето кой е готвачът, разчленил тялото на 28-годишния Юмер

Намерили разчлененото тяло на Юмер в пет чувала!