Апелативен съд – Пловдив остави в ареста Мариян Паскалев, срещу който е повдигнато обвинение за убийство. Въззивното дело е образувано по негово искане за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража“ в „домашен арест“. Това искане беше счетено за неоснователно.

          На обвиняемия е повдигнато обвинение за това, че на 29.12.2022 година в град Куклен, област Пловдив умишлено е умъртвил Ламбри Лятев, като му е нанесъл тежък побой. За обвинение по чл. 115 от Наказателния кодекс се предвижда лишаване от свобода от десет до двадесет години.

Мъжът, убил с юмруци братовчед си в Куклен, остава в ареста СНИМКИ

          Апелативният съд потвърди извода на окръжния съд за обосновано предположение за участие на Паскалев в деянието, за което му е повдигнато обвинение. Потвърди и становището му, че опасността от укриване и извършване на престъпление се презюмира, а данните по делото не оборват законовото предположение. В тази връзка намери, че е неподходящо Паскалев да търпи мярка за неотклонение „домашен арест“ в дома си в Куклен, който се намира в един двор с къщата на сина и съжителката на пострадалия.

          Определението на Апелативния съд е окончателно.