Двамата братя близнаци Борислав и Валентин Динкови влязоха в съдебната зала под засилено полицейско присъствие, съпровождани от викове “убийци” от страна на близките на Митко.

В хода на делото стана ясно, че свидетел по производството е пожелал отвод на прокурора. Съдията обаче не прие това искане, предаде TrafficNews.bg.

Делото не старира днес. Причината за това е, че прокурорът Димитър Костов направи искане за събиране на нови доказателства, а именно разпитът на арестувания Рангел Бизюрев, който може да промени развоя на делото. Според адвокатката на двамата братя Светлана Званчева това искане е неоснователно.

Близки на убития Митко на протест пред съда в Пловдив: Делото на близнаците да се отложи!

“Сега се прави ново искане, в такъв случай да разбирам, че прокуратурата не поддържа този обвинителен акт, заяви юристът.

Двамата братя заявиха пред магистратите, че признават вината си описана в обвинителния акт и искат съкратено следствие. След като изслуша страните по делото съдът взе решение и насрочи заседанието за друга дата, за да бъде допуснат до разпит единствения очевидец на убийството и да бъде разкрита обективната истина. По отношение на мярката за неотклонение магистратите сметнаха, че на този етап тя трябва да остане “задържане под стража”. По думите на съдията е имало данни, че обвиняемите са се подготвяли за напускане на страната .

“Те ще останат в ареста, докато не приключи това производство, завърши Боян Кюртов .

“Каквото причиниха на Митко, такива трябва да бъдат и техните присъди. Трябва и те да бъдат закопани, както Митко беше. Защо не му помогнаха?” Каза майката след заседанието.

Говорят криминалните психолози за случая „Цалапица" ВИДЕО

Динкови бяха изкарани от съдебната зала отново с викове “да го сънувате всяка вечер”, “убийци”.

Делото беше отложено за първия месец на 2024 година, но ако дотогава Рангел не бъде върнат на българските власти, заседание отново няма да има, коментира прокурорът.

Бизюрев не се е укривал сам, следен е в различни държави ВИДЕО

Укриватели или съучастници? Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

Хронологията на едно жестоко убийство ВИДЕО

@glasnews Отложиха делото срещу близнаците от Цалапица до екстрадирането на Бизюрев #близнаците #Цалапица #отложено #дело #Бизюрев #fyp #fypage #viral #GlasNewsBg ♬ original sound - GlasNews.bg