51-годишният Веселин Вълчанов, който е бил помагач на мъжа, залял с киселина гадателката Тони в ЖР “Тракия”, е изпълнявал и друг път поръчки на криминално проявени лица. Това изтъкна прокуратурата, след като днес Вълчанов се изправи пред Районен съд-Пловдив. Мъжът отново поиска да бъде пуснат на свобода и обжалва ареста си след като окръжните магистрати го оставиха под стража.

По думите на прокуратурата по делото е установено, че мъжът е имал връзки с лица от криминалния контингент, които му поръчват извършване на престъпления и той изпълнявал. Държавното обвинение добави, че преди нападението обвиняемият е отправял заплахи към пострадалата. Разследването по делото не е приключило и предстои извършване на следствени действия, като има предпоставки Вълчанов да извърши друго престъпление, ако бъде пуснат на свобода, посочи прокурорът.

Ето ги арестуваните за заливането на ясновидката Тони със сярна киселина СНИМКИ

Той добави, че от момента на задържане липсват каквито и да било положителни данни, които да сочат, че обвиняемият трябва да бъде пуснат на свобода. Имало е контакт между обвиняемия и свидетели по делото, който се е опитал да склони да променят показанията си, с което да осуети разследването. В условията на домашен арест или по-лека марка, прокуратурата смята, че той ще има комуникация с други лица, имащи отношение към разследването и може да им въздейства с цел да променят показанията си, пише TrafficNews.bg.

Адвокатката на Вълчанов обаче е категорична, че той трябва да бъде пуснат с по-лека мярка защото обвинението спрямо подзащитния ѝ е в “качеството му на помагач”. По думите на защитата няма доказателства , че с негови конкретни действия е помогнал на виновния.

Нападателят към залятата с киселина в Пловдив: Не, аз ще ти помогна!

“Клиентът ми не може да носи отговорност за действията на друг човек”, допълни тя.

В последните си думи към съда Вълчанов каза, че няма нищо общо с това престъплението, в което е обвинен.

След запознаване с материалите по делото съдът сметна, че не са представени нови доказателства, които да налагат ревизия на взетото решение. Така магистратите взеха решение да оставят в ареста помагача. Решението може да бъде обжалвано.