Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняем по бързо производство Р.И., на 35 г., за това, че на 07.05.2024 г., в гр. Пловдив, по хулигански подбуди, причинил на П.С., на 27 г., леки телесни повреди, довели до болка и страдание.

35-годишният мъж е обвинен и за това, че на същата дата и място е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като засякъл в посоката на движение лек автомобил, марка „Пежо", управляван от П.С., спрял рязко пред него и блокирал движението по едно от платната на бул. „Пещерско шосе", гр. Пловдив. Деянието е извършено при управление на моторно превозно средство – лек автомобил марка БМВ, модел „Х7". 

Бой на пътя! Пребиха пловдивчанин на булевард

На 7 май 2024 г. в гр. Пловдив, Р.И. управлявал лек автомобил, марка БМВ, модел "Х7", по улица, близо до бул. „Пещерско шосе". Той направил ляв завой към посочения булевард, като при извършената маневра отнел предимство на лек автомобил „Пежо", управляван от П.С. Последният подал звуков сигнал. В този момент Р.И. спрял рязко автомобила си пред колата на П.С. и така блокирал движението и на останалите моторни превозни средства по едно от платната на булеварда. Излязъл от автомобила и нанесъл удари по тялото и лицето на пострадалия П.С. Тези му действия били възприети от останалите шофьори, пътуващи по отсечката. Те останали възмутени от постъпката му, като някои от тях се отправили към двамата, за да прекратят побоя.

По бързото производство са разпитани свидетели, назначени експертизи, приобщени веществени доказателства и др.

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.