Прокуратурата поиска по-висока присъда - 18 години затвор, за мъж, който причака с пистолет съпругата си, застреля я в главата и след това зарови тялото ѝ. Убийството беше извършено точно преди година и половина в пловдивското село Пъдарско. Тогава два дни полиция, криминалисти с кучета и водолази претърсваха населеното място.

Прокуратурата с подробности за убийството на Фани ВИДЕО

Първоначално Окръжният съд постанови 16 години затвор за извършителя Александър Пашов, който заяви в съда, че се признава за виновен и съжалява, но по-късно реши да обжалва. Близките на убитата не се доволни от първоначалната присъда и са възмутени от решението на съда. 

До месец предстои Апелативният съд в Пловдив да реши да намали ли присъдата с две години или да я увеличи по настояване на Прокуратурата. 32-годишният Пашов е обвинен, че дегизиран с маска причакал Фанка зад контейнер за боклук и я убил. Според държавното обвинение мотив за престъплението е ревност.

„Аз искам доживотна присъда. Нека законът му отнеме света, както той отне нашия”, каза майката на жертвата Анка Михайлова пред Нова.

Мъжът, убил Фани от ревност, опитал да се самоубие

Майката на убитата Фани: 16 години ли струва животът на дъщеря ми, той се е гаврил с нея