Разследването за катастрофата в Шумен, при която загина младо момиче, отива в националното следствие. Това каза за БТА говорителят на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева.

Инцидентът стана около 21:20 часа на 28 септември на кръгово кръстовище на булевард „Цар Симеон Велики“ в Шумен между два автомобила. Вследствие на сблъсъка 22-годишна жена, управлявала едното превозно средство, почина, а возещата се до нея пътничка бе настанена в болницата в Шумен със средна телесна повреда. Обвинен за инцидента е Живко Кюркчиев.

Вчера шуменският окръжен съд пусна Кюркчиев под „домашен арест“.  Решението на съда не е окончателно. Прокуратурата може да протестира пред апелативния съд във Варна.

Искат "задържане под стража" за дрогирания, убил жена в Шумен

Милева посочи, че разследването се очаква да дойде в София по предложение на прокуратурата в Шумен. Ще бъде направена преценка дали друга, равна по степен прокуратура, да оказва надзор по разследването, каза тя.

Освен това прокуратурата е започнала разследване по случая със самозапалилия се автомобил, който Кюркчиев е карал и който е бил на паркинг на МВР.

Намериха изгорял джипа от мелето с жертва в Шумен

От МВР обясниха, че на въпросния паркинг има видеонаблюдение. От него се вижда, че няма намеса върху колата.