Окръжната прокуратура във Велико Търново ръководи досъдебното производство за тежката катастрофа вчера привечер, в която край село Шереметя загина футболният специалист Ферарио Спасов.

Все още няма обвиняем за тежкия инцидент. От Окръжната прокуратура във Велико Търново не дават изявление за медиите, в прессъобщението се посочва, че младият водач и спътницата му са леко пострадали. Пробата за алкохол е отрицателна, не се посочва има ли проверка за наркотици. Причините и обстоятелствата по катастрофата ще бъдат изяснени в хода на разследването и при събиране на достатъчно доказателства за виновно поведение, отговорното лице ще бъде привлечено към отговорност, посочват от Окръжната прокуратура във Велико Търново.

24-годишен с 16 месеца стаж карал колата, погубила Ферарио Спасов СНИМКА

Сблъсъкът е между автомобила, в който е пътувал 61-годишният Ферарио Спасов, и бял спортен "Мерцедес", управляван от 24-годишен водач с 16 месеца стаж, съобщиха източници от полицията. И двата автомобила са пътували в посока София и катастрофата е станала на мокър участък от главния път София - Варна край село Шереметя около 17 часа вчера. По свидетелства на очевидци белият автомобил се е движил с много висока скорост и е предприел рисково изпреварване на забранен участък.

Именитият футболен треньор Ферарио Спасов се е прибирал към Ловеч от футболна среща в горна Оряховица, където е играл ръководеният от него „Дунав“ – Лом.

Треньорът Ферарио Спасов е загиналият в катастрофата до Шереметя