По искане на Софийска районна прокуратура погребалният агент Георги Енев, обвинен за измама свързана с кремация, е задържан под стража.

Изровиха седем трупа край София, бройката може да расте СНИМКИ

Както GlasNews.bg първи съобщи, седем трупа бяха открити заровени в гориста местност край София. МВР потвърди, че се работи по случай с незаконни погребения в село Клисура.

Става въпрос за възрастни хора, настанени в хоспис, които след смъртта си е трябвало да бъдат кремирани. На телата се натъкнала в понеделник жена, случаен минувач. 

Енев бе хванат на място, докато копаел дупки. Те били с дълбочина от едва 40 см.

Има задържан за откритите тела до София! Признал е за над 50 трупа*

Прокуратурата привлече Енев към наказателна отговорност за това, че за времето от 09.01.2022 г. до 10.01.2022 г. с цел да набави за себе си имотна облага обвиняемият e възбудил и поддържал у двама мъже заблуждение, че трупът на баща им ще бъде кремиран, но кремация не била извършена, а трупът бил заровен в землището до гробищен парк на с. Клисура. С тези си действия обвиняемият причинил имотна вреда на роднините в размер на 1000 лева, които те платили за кремация на баща им.

Погребалният агент прибирал по 1000 лева за "кремацията", давал обикновен прах на роднините

По случая бе образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 209, ал. 1 от НК, за което е предвидено наказание „лишаване от свобода“ от 1 до 6 години. Георги бе задържан с постановление на наблюдаващ прокурор до 72 часа.

Днес Софийски районен съд бе внесено искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Енев. Състав на съда се съгласи с доводите на наблюдаващия прокурор, че обвиняемият може да извърши друго престъпление и го задържа под стража.

Разследването по случая продължава. Предстои да се установи дали и колко още заровени тела ще бъдат открити, както и идентифицирането на останалите намерени такива.

Очаквайте подробности!

Това е мъжът, заловен за зловещите погребения край Банкя! СНИМКИ

Кой е задържаният погребален агент? Нови разкрития

Кучета от години разнасят кости в Клисура ВИДЕО

 

Хванатият намясто погребален агент заравял труповете на 40 см от земята СНИМКИ